Contactgegevens

Postadres:
Speciale school voor basisonderwijs De Tandem
Postbus 2091
3200 CB Spijkenisse

Email:
infotandem@prokind-scholengroep.nl

Telefoon:
0181-636281

De school is gevestigd op:
Aidastraat 91
3208 PA Spijkenisse

Meester Frans / Meester Ed

Onderaan deze pagina staan twee linkjes, waar de kinderen mee kunnen oefenen!!!!!!!!!  Daar staan nu ook aardrijkskunde linkjes.

 

 

 

 

 

 

 

Welkom op de groepspagina van MB3

Meester Frans en meester Ed geven de lessen in de groep. We vinden het belangrijk dat de kinderen in een veilige omgeving tot leren komen en er een goede sfeer zal ontstaan. De kinderen kunnen in de groep een groepsbeloning verdienen. Als de beloning is verdiend, doen we een leuke activiteit in de groep.

Tijdens de kennismakingsavond geven we op school de gelegenheid om het reilen en zeilen in de groep te bespreken. In februari en juli heeft u als ouders  de gelegenheid om de vorderingen van uw kind te bespreken. Op school worden vele gezamenlijke activiteiten georganiseerd, komen we regelmatig samen in de aula en gaan we ook naar theater “de Stoep””het Centrum voor de Kunsten”en de Kinderboerderij in het centrum van Spijkenisse.

Wij hopen op deze manier een gezonde bijdrage te leveren aan het plezier voor uw kind om naar school te gaan.

meester Ed en meester Frans.

 

 

Maandag 19 december.

Op woensdag 21 december zal het jaarlijkse kerstbuffet plaatsvinden op de Tandem. Alle kinderen hebben een strookje ingeleverd. Het is erg leuk om te zien dat er een bijzonder menu is samengesteld. De kinderen zijn  in de groep bijna klaar met de voorbereidingen het lokaal gezellig te maken.

We hebben op woensdag 9 november al geoefend, toen stond namelijk het Nationaal Schoolontbijt op het programma. Ook zijn we naar Theater de Stoep geweest en hebben daar naar een leuke voorstelling gekeken.

We hopen dat deze gezamenlijke activiteiten de samenhang in de groep versterkt wordt.

Op donderdag 22 december om 12.00 uur begint de kerstvakantie.We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezellig Oud en Nieuw toe. Op maandag 9 januari 2017 hopen we alle kinderen weer in goede gezondheid op school terug te zien.

In de week van maandag 16 januari 2017 zullen we beginnen met de Cito-screening.

Zaterdag 10 oktober.

Op woensdag 5 oktober heeft meester Ed de Kinderboekenweek geopend. Daarvoor hadden we met alle kinderen een quiz gespeeld. Met behulp van een rode- en een groene kaart moesten we aangeven welke juf of meester bij de goede babyfoto hoorde. Daarna zijn we weer terug gegaan naar de groep en konden we al een begin maken met activiteiten rond het thema van de Kinderboekenweek.

Op woensdag 12 oktober zijn de ouders van de kinderen en natuurlijk ook de oma’s en opa’s en andere belangstellenden van harte uitgenodigd om de boekenmarkt te bezoeken. Ook wordt er een tentoonstelling gehouden waar o.a. gemaakt knutselwerk en werkboekjes kunnen worden bekeken. Aansluitend is de kijkmiddag in de groepen gepland.

Het thema “Voor jong en oud” zal op donderdag 13 oktober worden afgesloten.

Op vrijdag 14 oktober begint de herfstvakantie. We wensen iedereen een fijne herfstvakantie toe en hopen iedereen op maandag 24 oktober weer op school terug te zien.

Woensdag 21 september.

Alle kinderen van MB 3 kunnen nu ook thuis oefenen met Gynzy kids en Nieuwsbegrip. Iedereen heeft  twee strookjes meegekregen met de gebruikersnamen en de wachtwoorden. Ook wordt er op school op de computer geoefend met de woordenschat van Taal in Beeld.

Op maandag 3 oktober vinden de gesprekken plaats over het OPP(en VPP). We verwachten alle ouders en kinderen.

Op woensdag 5 oktober beginnen we met de Kinderboekenweek. We doen allerlei activiteiten waarbij opa’s en oma’s belangrijk zijn.

 

 

Op maandag 22 augustus zijn meester Ed en meester Frans met twaalf kinderen in groep MB 3 begonnen. Na het welkomstwoord hebben de kinderen aan een welkomstboekje en de verjaardagskalender gewerkt. ’s Middags bekeken we enkele delen van het programma van “Freek Vonk op Safari” .                                                                                                                                                                                                                                                         Dinsdag 25 augustus was iedereen druk in de weer tijdens de sport-en spelochtend. Het was gelukkig mooi weer en konden we de meeste sport-en spelonderdelen buiten doen. De kinderen hebben gerend, het evenwicht bewaard en verder allerlei andere leuke activiteiten gedaan. Dinsdagmiddag kregen de kinderen als beloning het diploma. Tot slot hebben we ’s middags opnieuw wat afleveringen van “Freek Vonk op Safari”gezien.

We bedanken de moeder van Juliandro, de moeder van Youri en de vader van Jordy voor de hulp tijdens de spelletjes.

Op woensdag begonnen we met de lees- en rekengroep. Op donderdag zijn we verder gegaan met het opfrissen van onze kennis. Omdat het een zeer warme dag was zijn we ’s middags naar buiten gegaan en speelden we vier spelletjes met water. Vrijdag was het weer wat minder warm.

De start van de eerste week was veelbelovend. We hebben samen een gezellige week beleefd. Welkom Elyas,Marcello, Dantcho,Youri,Joey, Jordy, Juliandro, Dylando, Hailey, Chameira, Rick en Job. Op 5 september komt Ashlyn ook in MB 3

 

Groepsfoto sept 2016

 

Ik begin maar met een paar tafelspelletjes. Die komen allemaal van de site Rekenweb. http://www.fisme.science.uu.nl/rekenweb/rekenmaar/leerlingen/index.php?sort=calc_ster&sortDirection=desc&typering=006&verschijning=00&schoolvak=&groep=04&viewkw=0&viewfm=0&finished=&project=&viewpr=&viewfi=&zoekstring=   Voor de rekengroep van Meester Frans en meester Ed is de volgende link erg belangrijk. Hier vinden de kinderen wat tafelspelletjes. http://www.fisme.science.uu.nl/rekenweb/rekenmaar/leerlingen/index.php?sort=calc_ster&sortDirection=desc&typering=006&verschijning=00&schoolvak=&groep=04&viewkw=0&viewfm=0&finished=&project=&viewpr=&viewfi=&zoekstring=   De aardrijkskundelinkjes: http://www.dadsproject.com/Provincierace/provincierace.php   http://www.kedg.nl/mont/provincies.html   http://www.topomania.net/mapinfo/Provincies%20van%20Nederland?destination=maps/netherlands%3Fpage%3D5   http://www.topomania.net/mapinfo/Provincies%20van%20Nederland%20en%20Hoofdsteden?destination=maps/netherlands%3Fpage%3D5