Contactgegevens

Postadres:
Speciale school voor basisonderwijs De Tandem
Postbus 2091
3200 CB Spijkenisse

Email:
infotandem@prokind-scholengroep.nl

Telefoon:
0181-636281

De school is gevestigd op:
Aidastraat 91
3208 PA Spijkenisse

Juf Patricia / Juf Sakoentala

WELKOM OP DE PAGINA VAN ONDERBOUW 2

HEEL ERG LEUK DAT U OP DE PAGINA VAN ONZE GROEP KIJKT!!! WIJ ZITTEN DE HELE WEEK IN DE GROEP BIJ JUF PATRICIA EN SAKOENTALA. DIT SCHOOLJAAR HOPEN WIJ DE KINDEREN SAMEN WEER EEN HOOP TE LEREN.

IN NIVEAUGROEPEN LEZEN EN REKENEN WIJ IEDERE DAG. WE LEREN LEZEN MET DE METHODE “VEILIG LEREN LEZEN KIM-VERSIE”.

IN NIVEAUGROEPEN BETEKENT DAT WIJ NIET ALLEMAAL IN ONZE EIGEN GROEP BLIJVEN OM TE LEZEN; EEN AANTAL KINDEREN IS DIT SCHOOLJAAR GESTART MET HET LEREN LEZEN EN DE KINDEREN DIE HET AL HEBBEN GELEERD GAAN DAARMEE VERDER OP HUN EIGEN NIVEAU. HIERBIJ ,MAKEN WIJ OOK GEBUIK VAN EEN DIGITALE LEERKRACHTASSISTENT, BASISPOORT. OP HET DIGITALE SCHOOLBORD KUNNEN ALLE OEFENINGEN DUIDELIJK EN OOK LEUK AANGEBODEN EN GEVOLGD WORDEN.

REKENEN DOEN WE MET DE METHODE “ALLES TELT”. HIERBIJ WORDT OOK GEBRUIK GEMAAKT VAN RONDJE REKENLIEDJES EN, TER ONDERSTEUNING, DE METHODE MET SPRONGEN VOORUIT. ER WORDT VEEL GEWERKT MET GYNZY; DIGITALE ONDERSTEUNING OP HET BORD.

BIJ SPELLING WERKEN WE IN ONZE EIGEN GROEP, MAAR OOK WEL WEER OP ONS EIGEN NIVEAU. DE SPELLINGREGELS WORDEN  MONDELING AANGEBODEN OM DAARNA SCHRIFTELIJK TE VERWERKEN IN DE SPELLINGLES.

TWEE KEER PER WEEK HEBBEN WE GYM, TWEE KEER PER WEEK HANDVAARDIGHEID EN EEN KEER TEKENEN. DEZE LESSEN LATEN WIJ AANSLUITEN BIJ DE THEMA’S WAAROVER WIJ WERKEN.

OOK HEBBEN WIJ LES IN SOCIALE VAARDIGHEDEN, WAARBIJ WIJ LEREN HOE WIJ MET ELKAAR EN ANDERE MENSEN OM MOETEN GAAN; WE WERKEN UIT  “kinderen en hun sociale talenten”, groep 3; ervaringen delen,  jezelf presenteren, opkomen voor jezelf, en samenwerken zijn de vaardigheden die wij belangrijk vinden!!

SAMEN GAAN WIJ ER EEN GOED, LEERZAAM EN FIJN JAAR VAN MAKEN!!!!! 😆  😆

 

 

 

Groep Patricia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JUF PATRICIA EN JUF SAKOENTALA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OKTOBER

 

VOOR JULLIE ALLEMAAL EEN FIJNE HERFSTVAKANTIE!!!!

 

herfst plaatje

 

 

De website: www.sbodetandem.nl

zal een wijziging ondergaan. De verandering zal ingaan per 1 januari 2017. Het gedeelte van “Onze groepen” zal niet meer de actualiteit weergeven. Er zal niet wekelijks een nieuw onderwerp op komen. De gebeurtenissen worden weergegeven op Facebook. Op de website zal bij “Onze groepen” wel een stukje worden geschreven door de leerkrachten over de groep wat voor het hele schooljaar geldt.

De gedeelten van ‘Nieuws’, ‘Fotoalbum’, ‘Kalenders en roosters’ en de ‘Weekbrief’ zullen ongewijzigd blijven.
SEPTEMBER

 

22 september

Vandaag hadden wij heerlijke sinaasappels en……….een REUZENWATERMELOEN,  waar we met de hele unit van konden smullen!!! Dank u wel, meneer Ronald van het wekelijkse fruit, heel erg aardig!!!!! 😆

 

 

20160922_133454 20160922_134215

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAS ECHT HEERLIJK!!!!!

 

 

 

 

 

20160922_135513 20160922_135500 20160922_135443 20160922_135424

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ouderverteltijd-poster

Fijn dat u gebruik maakt van de

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopelijk spreken we elkaar ook tijdens de verwachtingsgesprekken, de briefjes met datum en tijd volgen z.s.m.

 

8 september

Allereerst even vermelden dat wij het fijn vonden om maandag 5 september over onze groep te vertellen en de leerstof konden laten zien a.d.h.v. een presentatie. Er zijn ook al ouders die zich hebben aangemeld om de thuisversie van de leesmethode te kunnen doen. Als er nog meer ouders zijn die dit graag voor hun kind willen, graag even laten weten, zodat wij ook Uw mailadres kunnen invoeren. U krijgt dan een berichtje, zodat er ook thuis geoefend kan worden met Veilig leren lezen en Zoem

Wij maakten placemats voor als de kinderen op school eten, werkten met de letterdoos en hadden een heel gekke opgave in de boekjes van Melissa en Thomas; “ZOEK DE VERSCHILLEN”………..

Wij konden ze echter helemaal niet vinden????? In hun boekjes waren twee dezelfde afbeeldingen gezet. Ja, zo blijf je wel zoeken 😀 .

 

Op maandag 12 september zal juf Sylvia een dagje in de groep werken omdat ik dan een compensatie dag heb. Twee dagen per jaar een dag een andere juf, maar juf Sakoentala is er dan wel, hoor!! Veel plezier, gaat zeker lukken.

 

AUGUSTUS 2016

 

 

Na zes lange weken vakantie kwamen wij afgelopen week weer naar school, altijd weer een beetje spannend, maar wat hadden wij het gezellig en wat deden we leuke dingen!!!

Dinsdag de goed verzorgde sport- en spelochtend, die sportief verliep, mede dankzij de hulp van lieve ouders.

De volgende ochtenden zo hard mogelijk gewerkt; lezen, rekenen, taal, spelling en schrijven……….Op maandagavond 5 september kennismakingsavond, dan gaan wij  U hier alles over vertellen!!!

En omdat het ’s middags ontzettend warm was in de klassen op donderdag- en vrijdagmiddag heerlijk met water gespeeld buiten. We hadden maar liefst twee zwembaden, tonnen, emmers, en de tuinslang met sproeier om af te koelen.

Helaas hebben we er nog geen foto’s van gemaakt voor op onze pagina, we hebben nog niet van iedereen het toestemmingsbriefje ontvangen…….

Nu lekker weekend en dus goed uitrusten voor de nieuwe week, ik heb er zin in!!!!