Menu Sluiten

Wie zijn wij

SBO de Tandem is een school voor speciaal basis onderwijs in Spijkenisse en maakt deel uit van Prokind Scholengroep. De school is onderdeel van het samenwerkingsverband Kindkracht voor primair onderwijs op Voorne-Putten-Rozenburg. De leerlingen van de Tandem komen niet alleen uit Spijkenisse, maar van het hele eiland.

Bij de kinderen die op de Tandem zitten kan er sprake zijn van een beneden gemiddelde intelligentie, en ontwikkelingsachterstand, gedragsproblemen en/of sociaal emotionele problematiek. Dit betekent niet dat deze kinderen niet in staat zijn om te leren. Het doel is om het beste uit de kinderen te halen en ze te laten presteren op hun eigen niveau. Het onderwijs wordt afgestemd op de ontwikkelingsmogelijkheden van de leerlingen. Er worden hoge verwachtingen gesteld; Wat er in zit, halen we er uit.

Op de Tandem besteden we veel aandacht aan eigenwaarde, zelfvertrouwen en respect.

Als u een bezoek brengt aan onze school treft u orde, rust en veiligheid aan. Er werken betrokken medewerkers, die flinke eisen aan de leerlingen stellen en vaak plezier maken met hen. Daarnaast wordt er op een respectvolle manier omgegaan met kinderen en hun ouders/verzorgers.

Missie van de school

Wij zijn er speciaal voor jou!
We organiseren in samenwerking, met al onze partners, goed en veilig onderwijs. Ieder kind ontwikkelt zich daardoor naar eigen vermogen.

Visie van de school

We creëren partnerschap met alle betrokkenen die een rol spelen in de ontwikkeling van de kinderen.
We creëren een situatie op school waarin het vastgelopen leerproces op gang gebracht en uitgebouwd kan worden.
We creëren een situatie op school waarin kinderen zich waardevol voelen in relatie met anderen en het gevoel hebben iets te kunnen.
We creëren een situatie op school waarin we verbindingen kunnen maken met kinderen, zodat er een basis is om een sturende dialoog mogelijk te maken.

Centrale waarden van de school

Ontwikkeling kind centraal
Veiligheid
Vrijheid in verbondenheid
Boeiend en inspirerend
Meesterschap
Hoge verwachtingen